2010. január 24., vasárnap

Elromlott a kisfiam

Az én drága jó alvó kisfiam, aki mostanában reggel legkorábban 7-kor kelt, de inkább 8-kor, ma reggel úgy döntött hajnali 3/4 5-kor, hogy már eleget aludt. 90 fokban elmászott az ágyában és emelgette a fejét. Hát marhára odavoltunk tőle és vissza. Először pelust cseréltünk, mert volt már olyan, hogy kifolyt pisi miatt ébredt fel. Na, hát ez az akció hatástalannak bizonyult. Akkor megitattam, szintén hatás nélkül. Ha letettük aludni, emelgette a fejét és nyafizni kezdett, rosszabb esetben bömbölni. A kezünkben persze kutya baja sem volt.

Végül fél 6-kor feladtam és kapott enni. Utána még fél 7ig vígen eldödörgélt, aztán nyafi lett, mikor letettem aludni, simán beszunyált és negyed 11 után ébredt. Benyomott egy jó adag banán-alma-narancs kutyvalékot, aztán rottyantott egy kissé sűrű adagot (úgy látszik, 2 nap egymás után nem jó neki a banán). 3/4 12-kor balhézni kezdett, jelezve, hogy álmos, de aludni már megint nem akart. Végül negyed 1-kor szunyált be. Éééés, aludt negyed órát. Hurrá!!! Jó lesz ez így! :D

babafalva.hu vonalzó


Mozgalmas hetünk volt

Hát igencsak sűrű hetet tudhatunk a hátunk mögött! Kedden megkapta Kristóf a 4 hós kötelező szurit és az első Prevenart. Volt üvöltés rendesen. Alapból elég hisztis napja volt, így már akkor üvölteni kezdett, mikor letettem a kezemből a mérlegre, hogy a védőnő megmérje. A bömbi csak fokozódott a szurik után. De hazafelé meg úgy bealudt, mint a bunda, még a kajcsiról is megfeledkezett.

Persze megint belázasodott, úgyhogy szép hosszú és nyűgös éjszakánk volt. Anya 1 órától fél óránként rohangászott át a félig alvó és úgy nyöszörgő gyerkőchöz. Király volt!! Hajnali fél 4-kor Kristóf teljesen felébredt, úgyhogy gyorsan megmértük a lázát, hurrá, király, 38,2 (popsiban 38,7) már megint, ergo újabb lázcsillapító kúp. De ennek hatására a kicsifiú úgy bealudt, hogy reggel 9-kor úgy kellett kelteni, hogy azért most már egyél egy picit.

Szerdán még elég nyűgös volt, délutánra volt még egy kis hőemelkedése is. Mivel úgy volt tervezve, hogy este Magdi mamáék vigyáznak rá, mert Apa és Anya kivesz egy pár "szabadórát", ezért inkább kapott gyorsan egy fél kúpot még.

Szerdán voltunk Zsuzsival (azaz a sógornőmmel) és a Tesómmal a hármas keresztelőt megbeszélni a papbácsival. Szerencsénk volt, mert Kriszti (a tesóm ugyebár) megtalálta ezt a pap bácsit, aki megkereszteli a gyerekeket anélkül, hogy a szülők össze lennének házasodva. És még a templom is Újpesten van, úgyhogy minden szupi!! A keresztelő szeptember 13-án lesz. Zsuzsival úgy gondoltuk, hogy kissé csökkennek az egy családra jutó költségek, ha a 3 gyerkőcöt (az ő két kiscsajuk - Anna (3) és Emma (1,5) - és Kristóf) együtt kereszteljük meg. A fél család amúgy is azonos, ráadásul mi leszünk Emma keresztszülei is.

Kicsi Emma

Anna és a repülő kereke

Szerda este aztán ellátogattuk Atival, Tomival és Mariannal a káposztásmegyeri Aquaworld elnevezésű élményfürdőbe. Hát élmény az volt, nem túl pozitív. Hogy úgy mondjam semmi extrát nem találtunk ebben az "Európa legnagyobb fedett élményfürdője" néven hirdetett "csodában". De azért beszélgettünk Atival, hogy jövőre Kristóffal is jövünk, milyen jót fog majd itt pancsolni, végülis a délutáni jegy ára egész elfogadható. A "legextrább" dolog a szörfmedence volt, ami sehol máshol nincs itt Magyarországon. A fiúk még gondolkoztak is, hogy beállnak a sorba és kipróbálják, de (és most már azt mondom szerencsére) meggondolták magukat. Ugyanis másnap megkaptuk a magunk élményét: a csütörtök esti hírek fő híre az volt, hogy meghalt egy 9 éves kisfiú az Aquaworld-ben. Sorban állt a szörfmedencében és beszakadt aladta a medence gépészetének aknafedele!!!!!!!!!!!!!! Szegény kisfiú beesett a hullámképző lapátok közé... nem részletezem, hogy találták meg! Horror!!!!!!! Rögtön rosszul lettem a hír hallatán, meg Ati is. B....us, ha egy 9 éves kisfiú súlya alatt megadta magát a fedő, akkor milyen teherbírása volt? És a fiúk, a maguk 90 kilójával ott akartak sorban állni!!!!!!!! Mit nem mondjak, azonnal elment a kedvünk attól, hogy bármikor is odamenjünk mégegyszer!!!

De jöjjenek a jobb dolgok! Kristóf szerda este tulajdonképpen este 10-től reggel 8ig aludt. Azaz 10 órát. Este 11-kor ugyan szokásosan megkapta még a késő esti tápiját, de csak annyira ébredt fel, hogy konstatálta, hogy az apja tisztába tette, aztán aludt tovább. Még enni is alvás közben evett.

Szombaton babaúszáson voltunk megint. Most végre élvezte a dolgot, és nagyon ügyes volt. Igaz, nyelt egy kis vizet, de némi köhögés után túllépett a dolgon. Több baba is volt, akik így jártak. Úszás után voltunk az IKEA-ban, mert muszáj volt venni egy falipolcot a pelenkázó fölé, ugyanis jelen állapotában a pelenkázó kicsi, Kristóf lelóg róla. Le kell pakolni onnan a pelenkázáshoz, fürdetéshez szükséges cuccokat (popsitörlő, popsikenőcs, pelus, hintőpor, babaolaj stb.). Ha már ott voltunk, vettünk egy játéktárolót is, teknősbékásat, és persze kapott egy nagyon tuti csörgőt is. Úgyis vasárnap Kristóf névnap van.


Úszunk

A vasárnapunk már viszonylag nyugisan telt. Kristóf tízóraira benyomott egy jó adag banán-alma-narancs kombinációt, majd égtelen hisztibe kezdett, mert elfogyott. Még cumisüveget se akarta elfogadni. Jó időbe telt, míg rájött, hogy jéé ebből is kaja jön, az a régi fajta... Azt hiszem, kiválthatjuk a tízórait gyümölcsökre teljesen.


Én már ilyen ügyesen eszek


4 hónap

Már ennyi telt el azóta, hogy a kis törpém megérkezett. És 1 éve, hogy beköltözött a pocakomba. Ennek örömére gyárottam is egy kis videót Kristóf érkezéséről. Tervezem, hogy lesz egy az elmúlt 4 hónapról is. Csak ehhez idő kell. :D Ugyanis tegnap éjjel játszottam ezzel az egy videóval órákon át (jobban mondva ma hajnalban).

A tegnapi súlymérés szerint Kristóf 30 gr híjján megduplázta a születési súlyát (3280 gr), a mérleg 6530 gr-ot mutatott.


Az én édes 4 hónaposom

Babaúszás

Szombaton babaúszáson voltunk. Kristófom elég kedvetlenül indított, mert előtte alig aludt, persze mire indulni kellett, addigra aludt be, úgyhogy kelthettük. Így kissé álmos volt. Azért ügyes volt ám. Nagyon jól tűrte, amikor locsolták, lubickolt a vízben. Csak a végére keskenyedett el egy kicsikét. A fáradtság erősebb volt. Meg valószínűleg kicsit hűvös is volt neki a víz, mert apa jóóó meleg vízben szokta fürdetni. A vége előtt pár perccel némi bömbölésbe fordult a dolog, így mi kicsit hamarabb kijöttünk a vízből, de lényeges dologról már nem maradtunk le.

Most szombaton megint megyünk, nem adjuk fel. Addig is edzük őt a hűvösebb vízhez. Fotók is lesznek majd, Apa bevállalta a fotós szerepét.


Nyaraltunk, nyaralunk

Húú, jó rég írtam már, de hát ezt be kell tudni annak, hogy nyaralunk. Először anyósoméknál (azt hiszem, ezt már írtam is), aztán anyuéknál, most megint anyósomék házát őrizzük. És kissé nehezen viseljük az iszonyat meleget, de itt még kellemesebb, mint a panelban.


Nyaralunk

Múlt szombaton kint volt anyuéknál az a lány, akivel gyakran múlattuk együtt az időt a Péterfy 422-es szobájában, a "pihenőszobában" (Dia után szabadon:D), a kis családjával. Nagyon jól éreztük magunkat. Jókat röhögtünk a kórházbeli élményeinken így utólag. Egyébként mi akkor is hihetetleneket tudtunk vihogni a saját kínunkon, mert valahogy muszáj volt túllendülni a hullámvölgyeken.

Őket őriztük a pocakban

Kristóf már nagyon nagy baba. Sorra növi ki a 62-es ruhákat, van, ami csak 1x volt rajta. Vagy egyszer sem. Megmértük őt múlt héten, nálunk 66 cm lett az eredmény, a súlya pedig 6230 gr volt. Kedden megint megyünk majd szurira (már megint eltelt egy hónap!!!!!) és akkor a védőnő is leméri.

Eszünk már elég sok mindent. Almát, őszibarackot, banánt (na, ez után volt némi kaki gondunk is, de nem volt vészes), krumplit. Holnap ismerkedünk majd a sütőtökkel. Tetszenek neki a pépes dolgok.

Még nem forog, de már majdnem. Mind a két irányba próbálkozik (hasról hátra és hátról hasra is), mindkettő majdnem megvolt már neki, úgyhogy előbb-utóbb siker koronázza a hatalmas küzdelmeket, az biztos.

Jön a foga. Már egy jó ideje. Úgyhogy állandóan minden tiszta nyál. Van amikor óránként cserélhetem neki a bodyját, mert totál nyálas az egész. :D Hiába teszek kis törlőkendőt a nyakába, hát úgyis leszedi. És tömi szájába, mint minden egyebet. A legújabb kedvence a hüvelykujja, irgalmatlanul tud rajta cuppogni - legnagyobb bánatomra, mert ha rászokik, azzal már gondba leszek, hogy szoktatom majd le róla. A cumit azért el lehet dugni. Ő most időnként cumizik, időnként meg az ujját rágja.

Fogkefém már van, már csak fog kéne hozzá

Nagyon ügyesen nyúl már a dolgokért és megfogja őket. Persze utána irány a szája. :D Elkezdte magát próbálni felhúzni ülésbe, ha megfogjuk a két csuklóját. Volt amikor alig tudtuk visszatenni fekvésbe. :D


Ülni akarok

És ami a legújabb: jelentem kacagunk. Főképp akkor, ha Apa a hasát puszilgatja. Na, attól kész van az Ördög. Meg kell zabálni olyankor. És hát a "dumája"...zabálni való. :D Hiába, az én fiam. Én meg nem vagyok elfogult. :D :D :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése