2010. január 27., szerda

9 hónap

Már itt tartunk. Nem semmi.

Szerdán ugyan voltunk a szokásos havi tanácsadáson, de a védőnénik úgy tűnik kihaltak, mert egy szem nem sok, annyi se volt a tanácsadóban, így csak a doktor nénivel találkoztunk. Ezért hivatalos mérési adatok nincsenek, csak az itthon mért eredményeket tudom közölni :D

Ezek szerint Kristóf 9 hónaposan 9680 gr és 76 cm. Azt hiszem ez elég szép teljesítmény. A nagy könyv szerint 1 éves korára kellene megháromszorozni a születési súlyát. Ez nála 9840 gr-ot jelent, amitől akárhogy is nézem össz-vissz 160 grammnyira van a mi Ördögünk.

A doktor néninek még panaszkodtam, hogy hááát lelassult a hízása, és hogy előző hónapban is csak 400 gr-ot hízott, most meg épp hogy 300-at (a nagykönyv szerinti elvárt hízás havonként a 2. félévben 500 gr), ő meg mondta, hogy biztos a betegségek miatt. Hát itthon rájöttem, hogy kapásból marhaságot mondtam, mert múlthónapban 510 gr-ot hízott, és ebben a hónapban is sikerült 490 gr-ot összeszednie. Úgyhogy panaszkodás visszavonva. :D

Viszont az éjszakáink sajnos elromlottak. :(( Krisz az utóbbi 1 hétben minden éjszaka nyüszög, néha felébred. Az utóbbi 2 éjjel kifejezetten totálkárossá tett, nem sokat aludtunk. Valószínűleg továbbra is fogzik. Iszonyatosan rág a drágám. A keze szinte könyékig szokott a szájában lenni. Remélem, hamarosan kibújik az a fog, ami így megszenvedteti és újra jobb éjszakáink lesznek. Addig meg megpróbálok új homeós bogyókat beszerezni, mert az eddig használt kúp elfogy lassan és persze hiánycikk.


Kúszunk


Videók


Az első külön töltött éjszaka

Hát ez is eljött. Kristóf először aludt nélkülünk a nagyiéknál. Csütörtök este mentünk ki, én akkor még ott aludtam, de péntek este én is bejöttem, mert másnap hajnalban indultunk Bécsbe egy egynapos túrára a barátainkkal.

Mit ne mondjak nem volt egyszerű otthagyni, pedig tudtam, hogy jó helyen van. Pláne, hogy épp egy kis probléma adódott. Ugyanis a drágám úgy döntött, hogy neki nem kell a tápszer. A szokásos 2,5 dl felét alig akarta meginni, ment a harc, volt nagy sírás. Gondolhatjátok, egész péntek éjjel ezen járt az agyam. Szerencsére szombat reggelre a probléma megoldódott Öcsipapa leleményességének köszönhetően. Ő ugyanis mikor csinálta a reggelit, ő megkóstolta a tápszert és rájött, hogy se íze, se bűze. Így próba szerencse alapon egy mokkáskanál cukrot tett a tápiba. És láss csodát, egy korty se maradt belőle. Este némi kakaó került bele ééééés természetesen abból se maradt. :D A probléma megoldva.

Távollétünkben Kristóf nagyon jól viselkedett. Közben fejlesztette legújabb tudományát, amit itthon ma reggel tökéletesen be is mutatott. Ez pedig a kúszás. Nagyon ügyesen csinálja, ha így halad, hétvégére egy kis rakéta lesz belőle.


Fogzás némi mellékzöngével

Kristóf immáron 5 fog tulajdonosaként úgy döntött kell a 6-dik is. Szépen fehéredett az ínye a bal oldalon felül is. Rágott is ezerrel. Ezért nem lepődtem meg, hogy nyűgös volt, hogy éjszaka többször felsírt, hogy már megint náthás lett picit.

Azon már egy picit meglepődtem, hogy picit sűrűbb és picit sárgásabb a trutyi, ami az orrából jött, mint szokott, na de hát ez csak egy nátha... Aztán néhány nappal később úgy tűnt, hogy ahogy hozzáérek a bal füléhez, az fáj. Akkor le lettem szavazva. Nézegettük jobbról, nézegettük balról, nyomogattuk, a gyerek meg nagy szemekkel nézett rám.

Na, akkor voltam hülye, hogy hagytam magam lebeszélni arról, hogy tépés a fül-orr-gége ügyeletre. Mert akkor csak elnapoltuk a dolgot. Advent első vasárnapjának reggelén ugyanis bebizonyosodott: anya nem hülyült meg teljesen, Kristófnak tényleg fáj a füle, most már viszont nagyon. Persze hőemelkedése is lett gyorsan, 37,5-el (levonás után) ébredt.

Tehát talp-sarok, irány a Heim Pál fülészete. Az ottani rendszer némileg kriminális, de a lényeg, hogy gyorsan bejutottunk. Az eredmény: kétoldali középfülgyulladás. Hurrá!!! Antibiotikum, orrcsepp, ha nincs láza, akkor melegítés, ja és porszívózni az orrát ezerrel. Hurrá!

Mit ád a jó ég, aznap estére Kristófnak 38,9 lett a láza és a világ minden kincséért se sikerült semmilyen módon lejjebb vinni, csak reggelre. Másnap kicsit alacsonyabb volt már, de még mindig 38 felett. Délután apa kivitt minket Piliscsabára, mert neki volt munkája elég, viszont Kristóf orrszívásához segítség kellett.

Kedden már megint 38,9 lett Kristóf láza. Azt hittem kihullik a hajam. Szegény nyűgös volt, nem aludt jól éjjel, fájt a füle. Csak tömtük belé a láz és fájdalomcsillapítót, meg az antibigyót, amitől meg persze 1 nap alatt hasmenése is lett szegénynek, probiotikum ide vagy oda.

Szerdán már csak délután volt 38 felett a láza, úgy tűnt alakul a dolog. Csütörtökön mentünk a gyerekorvosunkhoz kontrollra. Reggelre a gyerkőcömnek még csak hőemelkedése sem volt, meg is lepődtem rendesen, de örültem. A váróban vettük észre, hogy Kristóf nyaka tele van kiütésekkel. Ezerrel találgattuk, hogy vajon mire allergiás a gyerek. A rendelőben Kristófot levetkőztetve kiderült, hogy a törzse totál tele van ilyen pöttyökkel. A doktor néni meg nevetve közölte, hogy szuper, akkor már diagnózisunk is van, jelenti a gyereknél egyszerre 2 dolog folyik, 1. középfülgyuszi, 2. egy "3 napos láz" nevű ártalmatlan vírusfertőzés, amin a gyerekek 90%-a 2 éves koráig átesik.

Ez a fertőzés 3-4 nap magas - akár 41 fokos - lázzal jár, majd a láz ahogy jött, úgy megy és megjelennek a pöttyök. Ezek elindulnak a nyakról-törzsről és kifelé a végtagok és az arc felé haladnak. Maguktól elmúlnak és ennyi.

A doktor néni gyorsan visszaküldött a fülészetre is, mert szerinte Krisz bal füle roppant csúnya, lehet, hogy fel kell szúrni. Szerinte sárga, gennyes. Hát a frász kerülgetett. Így tehát irány a IV. kerületi gyerek fülészet.

Ott a kedves doktor néni megnyugtatott. Kristóf füle véletlenül sincs már begyulladva, már csak ún. fülkürthurutja van, melegíteni kell, csöppenteni, és szívni az orrát. Az antibigyót meg kapja még szombatig. Na, ezt legalább megúsztuk.

Mivel Kristófnak nem volt láza, így melegíteni is tudtuk a fülét infralámpával, na attól viszont rengeteg trutyi távozott a nóziból. De hát ugye ez volt a cél.

Azt el is felejtettem írni, hogy persze szerdán kibújt Krisz 6. foga is, a bal felső 2-es. Nála úgy látszik 1 fog, 1 betegség. A dolgon nincs mit csodálkozni, mert a fogzás alapból legyengíti az immunrendszerüket, ő pedig iszonyat gyorsan, kb. 2,5 hónap alatt prezentált 6 fogat. Mondtam is neki, hogy biztos, hogy 6 foggal is lehet egy évesnek lenni, úgyhogy tartsunk némi szünetet a fogzásban. Remélem, szót fogad.

Hétfőn a kezén és a lábán brutálisak lettek a pöttyök, hívtam is a doki nénit, megnyugtatott, a lényeg, hogy nem lázas, a pöttyök el fognak tűnni. És lőn... ma reggelre már látványosan halványultak. Éjáéjáóóóó!

Közben a drágám rájött, hogyan kell előre kúszni, illetve ülve visszaszerezni az egyensúlyát, ha megbillen. Ja, és pápát is int. Alakulunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése