2010. augusztus 8., vasárnap

Telik a nyár

Rég írtam már, majdnem egy hónapja. Azóta sok minden történt. Telnek a napok gyors egymásutánban. Július 13-án voltam az első szülőin a Pozsonyi Ltp-i. bölcsiben. Ide fog járni valószínűleg Kristóf. Azért írom, hogy valószínűleg, mert most úgy néz ki, hogy lehet, hogy esetleg sikerül átkerülnie ide a szomszéd utcában lévőbe, ami az észérvek szerint az ideális lenne, de őszintén bevallom, már nem tudom, hogy szeretném-e. Valóban közel van, ott van a közelben Zsuzsi (a sógornőm, a szomszédos oviban dolgozik), könnyebb hozni-vinni Kriszt, de mégis a szívem már a Pozsonyi bölcsihez húz. Annyira szimpatikus volt mindenki és a hozzáállásuk is nagyon tetszik, úgy érzem, ott nagyon jól érezné magát Krisz, ráadásul az egy kicsi bölcsi. Mondjuk a másik bölcsiben még nem jártam. Csak hát ugye, ha az embernek egyszer megtetszik valami... Na, mind1. Várunk, és majd kiderül mi lesz. Ha minden az eredeti terv szerint alakul, akkor szeptember 6-án Kristóf megkezdi a bölcsis életét.
Július közepén 1 hetet Piliscsabán töltöttünk, hogy Kristóffal is nyaraljunk. Pont a legnagyobb kánikula volt, így nagyon élvezte a törpöm, hogy folyton pancsolhat, meg hát persze hogy rohangászhat a kertben, meg az esztergomi bazilika előtt. :D
Mert bizony már nagyon szépen jár, sőt szinte szalad. Csak még a kapaszkodó nélküli felállás nem megy neki. Ha odafigyel, guggolásból szépen feláll már, de egyébként csak kapaszkodva tud felállni. Margitot kérdeztük, azt mondta, hogy emiatt ne aggódjunk, ez egy hosszabb történet, majd menni fog. Így igyekszünk nem aggódni. Végülis napról-napra ügyesebb. Most már az is megy neki, hogy ha megbotlik, akkor letámaszkodik a földre és onnan feláll. Egyszer rájön arra is, hogy ha a földön játszik, akkor onnan hogy álljon fel kapaszkodó nélkül.
Viszont a beszéde az roham tempóban fejlődik. Mindent ismétel, mint egy kis papagáj, nagyon kell vigyázni, hogy mit mondunk. Szinte minden nap van valami új szó, amit megtanul. Hihetetlen már a szókincse. A nagy kedvenc most a "busz". Csak néhány példa, hogy miket mond már: apa, anya, nagyi, papa, dédi, Elmo (a legújabb kedvenc Thomas és a Teletubbie-k mellett), fa, autó (ez még csak addig megy, hogy au), busz, sihu, elment, elmegy, elbújt, becsuk, bácsi, néni, eldőlt, tető, inni...és még sorolhatnám. Mit ne mondjak, nagyon büszkék vagyunk rá, mikor mindenki csodálkozva hallgatja, hogy 16 hónaposan ilyen tisztán beszél. :D Készek vagyunk tőle.
A bilizést is próbálgatjuk továbbra is, de csak próbálgatjuk. Nem is várok tőle csodát, csak azt egyenlőre, hogy tudja, mire való a bili. Tulajdonképpen ez már meg is van, de bele még nem produkál, de bilizés után a tiszta pelusba tuti, hogy belekakil. :D Dehát ráér még. A bölcsi is sokat fog segíteni ez ügyben.
Tetszik neki a kanállal evés, egyre többet próbálkozik vele és egyre ügyesebben. Küzdünk a hátralévő négy foggal rendesen, újra nyálzani kezdett, mint féléves korában, rengeteget nyűgös, és rág, rág, rág, rág, mindent tol egészen hátra a szájában, ennek néha persze öklendezés a vége.
Megtanult szívószállal inni egy fél délután alatt, és nagyon élvezi is. De már gyönyörűen iszik sportkupakos üvegből is, és segítséggel megy a pohár használata is, amit szintén nagyon élvez. Hihetetlen, hogy mennyire nagyfiú már. Imádom!!
Voltunk megint játszóházban, most másik két Kristóf társaságában. Az egyik az "ikertesója" Krisznek (vele született egy napon, egy kórházban), a másik pedig egy régi fórumtársunk kicsi fia.
Tegnap pedig a volt szobatársaméknál (Dia, vele feküdtem többször is egy szobában anno a kórházi pihenőim alatt) jártunk. Nagyon jól éreztük magunkat, a gyerekek is jól elvoltak. Dia kicsi fia, Geri is jól megnőtt már, ő lassan 18 hónapos lesz.
Fotókat a Picasa-n találhattok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése