2010. május 4., kedd

Mi van szemedben...?

Idézve a Unique régi slágerét, a Bár című remekbe szabott egykori valóságshow főcímzenéjét, mi is feltettük e fenti kérdést. Hogy mégis kisfiam, ugyan mi az a fehér folt a szemedben.
Történt ugyanis, hogy Kristóf egy az unokatesókkal töltött garázdálkodással teli nap után dörzsölni kezdte a szemét vasárnap este. Mit nekünk egy kis beledörzsölt homok vagy ilyesmi, majd elmúlik. Gondoltuk mi, de még hétfő délután is piros volt a szeme...no majd a kamillateás lemosás. Aha, de mi az a fehér folt a bal szemén az írisz szélén.
Azt tudni kell, hogy a gyermekszemészetre itten Újpesten nem lehet ám csak úgy besétálni, hogy nézzék má' meg a gyerkőc szemét. Ide csak időpontra lehet menni, amit adnak ugyan, de már csak JÚLIUS-ra!! Háhááá! Remek. Na, de mi van akkor - tettem fel a nagy kérdést - ha nekem MOST kéne megnézni a kisfiam szemét és nem két hónap múlva? Azt a választ kaptam, hogy akkor ha nem nagyon nagy a gond, a háziorvoshoz kell mennem vele, mert hátha ő is tudja kezelni a problémát, vagy ha nagy a gond (én, laikus szülő honnan a szöszből tudjam, hogy mikor mekkora a gond?), akkor pedig cél a Madarász Kórház. Ok, hát mi az első verziót választottuk, mivel mára úgyis volt időpontunk egészséges rendelésre a doktor néninkhez Meningitec oltásra (meningococcus ellen).
Doktor nénink meg is nézte a szemét Krisznek, adott egy szemcseppet, mivel egy fertőzésnek tűnik, ha péntekig nem javul, azért nézze meg egy szemész. Reméljük, hogy javulni fog.
Megkapta Kristóf a szurit is. Nagyon hős volt, egy ici-pici elszontyolodás volt csak, aztán vigyorgott tovább, mint előtte. Ezzel elérte, hogy agyon dícsérjék, és még az amúgy állandóan mufurc asszisztensnő is elmosolyogja magát.
A következő 2 oltás 15 hónapos korában esedékes, egy kötelező mumsz-rubeola-megmégvalami :), és egy szabadon anya által galádul választott bárányhimlő első kör.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése