2010. május 19., szerda

14 hónapos nagyfiú

Kristóf holnap már 14 hónapos lesz. Ezért az itthoni fürdőszoba mérlegen lemértük. 10,8 kg a kismackónk, tehát hízott 200 gr-ot. A hosszát még nem mértük meg, de majd pótoljuk.
Mostanában elkezdett mutatóujjal mutatni, mondja, hogy "kajka" (karika), "elbúúú" (elbújt), néha mondja, hogy "aja" (anya - ezt főképp akkor, ha fel akarja magára hívni a figyelmet), "nyam-nyam" és "autó". Sikerül néha egy-egy "mondatot" is összehozni pl. "abu elbúúú", ami azt jelenti, hogy elbújt a kutyus, azaz nem találja a kutyusát. Ha babát lát, mondja, hogy "baba". A különböző járművek láttán berreg, és akkor is berreg, ha megy a porszívó, a mikró stb. Ha pedig csöng a telefon, közli, hogy "haó".
Szépen próbálkozik a kanállal evéssel, igaz a lelkesedés egyenlőre csak pár kanálig tart. Felmászik bármire amire csak lehet, és egyre hosszabb távokat tud megtenni, úgy hogy csak az egyik kezét fogjuk, és nagyon ügyesen pakolgatja a karikákat a tartóra. A nagy kedvencei pedig az autók. Nagyon elmélyülten tud velük játszani. Igazi fiú.
Persze a szemészetet csak nem úsztuk meg, mert a titokzatos foltocska keddre már megint ott volt a kisördögünk szemében. A szemész doktor néni megnézte és közölte, hogy ez bizony allergia. Úgy is mondhatná, hogy a másfél évesek tipikus homokozós betegsége. Akkor jelentkezik mikor a picik elkezdenek olyan helyeken járni, mint fű, homok, ilyesmi és először találkoznak ott jelen lévő allergén anyagokkal. A doktor néni szerint jövőre már nem fog előjönni. Kaptunk szemcseppet, csöpögtetnünk kell, amíg el nem múlik, meg ha bármikor előjönne megint illetve ha poros, homokos, vizes helyre megyünk vele (homokozó, strand), akkor többször is lehet csöppenteni napjában, mint amit a doktor néni felírt, megelőzésként.
A füle most úgy tűnik rendbe jött, de sajna egyre jobban érik az a fránya műtét. Most már a gyerekorvosunk is javasolta, hogy ha lehet, akkor a nyáron vetessük ki Kristóf orrmanduláit. Mi még mindig rágódunk, mert nem szívesen tennénk ki egy műtétnek Kriszt, viszont be kell látni, hogy sokáig nem fogjuk tudni húzni a dolgot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése