2010. december 12., vasárnap

Télapó itt volt

Megint jó rég jártam erre. Azóta Kristóf már másodjára beteg. Épp most döntötte meg a legrövidebbidegimegyekbölcsibe éves rekordját, két kemény napot járt is bölcsibe, mert megint begyulladt a füle.

Elkészültek a családi fotózás képei is, igyekszem most már ízelítőt feltenni belőlük Picasara is.

És hát itt járt a Télapó is. Sajnos a bölcsis Mikulás ünnepségről Krisz lemaradt, csak a szekrényében hagyott ajándékcsomagról tudtuk, hogy ott járt. December 5-én viszont Magdi mamáékhoz tényleg ellátogatott a Mikulás, láttuk. Ott járkált a kertben, beintegetett az ablakon. A gyerekek (Anna, Emma és Kristóf) ámulattal nézték, és nagy örömmel vették birtokba az előtérben a csizmáik mellett hagyott ajándékcsomagokat.

Csak nektek csendben megsúgom, a tudom a Mikulás igazi nevét. Schmutz Zoltánnak hívják, és elég közeli rokonságban van Schmutz Annával és Emmával, konkrétan az édesapjuk. :D A sógornőm párja volt ugyanis a delikvens, aki vállalta a beöltözést. A lakásba azért nem jött be, mert a gyerekek pillanatok alatt felismerték volna, így viszont meg volt a varázslat, az öröm.

December 6-án pedig itt járt nálunk a Bőröndös utcában az öreg piros ruhás szakállas ember. Míg mi Öcsipapával elvittük Kristófot a doktor nénihez kontrollra, addig a Télapó telepakolta Krisz ablakát mindenfélével. Az örömöt és a nagy pakolászást sikerült is megörökíteni. A kis drágám ezerrel mondta, hogy "Téapó, téapó" és adogatta a csomagokat, hogy "kibont".

Egyébként egyre és egyre szebben beszél és egyre többször mondatokban. Már korábban is mondogatta az "apa dogo" vagy az "apa ement auto" mondatokat, illetve a "mi ez", "mi az" kérdéseket, de most már egyre jobban bővül a repertoár, pl. "bácsi szerel auto" (a bácsi autót szerel), "ajtó kinyit" (nyisd ki az ajtót/kinyitjuk az ajtót), "papa mese" (papa mesélj) , "anya segít" (anya segíts - mondjuk tornyot építeni) és ilyesmik.

Reméljük, idénre befejeztük a betegségeket és 2011-ben is jelentősen csökkentjük a számukat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése