2010. november 23., kedd

Kristóf már 20 hónapos

Bizony, megint öregebb lett 1 hónappal. Nézzük mit is írnak a 20 hónapos gyerkőcökről.

  • Mozgását tekintve Babád már nagyon ügyes, fut, lépcsőzik (lefelé még szüksége van kapaszkodóra vagy a segítségedre), rúgja és dobja a labdát. Csak győzz utána szaladgálni és szemmel tartani. Nagyon kedveli már ilyenkor a játszóterezést is. - Így van. Motorozásban is nagymenő lett, hatalmas távokat tud már megtenni, és egyre rutinosabban kezeli a járgányát.
  • Egyre többet találkozhatsz a rettegett hisztivel. Ezzel csak azt akarja számodra még világosabbá tenni, hogy Ő a legfontosabb. - Igen. És ilyenkor kéne marha türelmesnek lenni, ami egy ideig megy is, de azért elég idegrendszert próbáló dolog.
  • Megjelenhetnek Babádnál a félelmek is (ágy alatti szörny, hangos játék, porszívó). - Aha. Nunu-t (alias porszívó) amennyire szerette régen, annál jobban utálja most, ha csak meglátja kiabálja, hogy "eltesz", valószínűleg ő rögtön az orrszívásra asszociál. És néha megijed mese nézés közben (pl. a szellemvonatról szóló Thomas nézésekor).
  • A temérdek mennyiségű kérdésre is felkészülhetsz. - Már vagy 2 hónapja minden "miez?". Van, hogy megválaszolja magának. :) Rengeteget kérdezi.
Ezen kívül egyre szebben és tisztábban beszél, egyre gyakrabban használja a kétszavas mondatokat (pl, mi ez, itt sincs, apa "dogo" - apa dolgozik, stb). Egyre ügyesebben használja a bilit és eszik egyedül. Lassan szanálásra kerülnek a cumisüvegek is teljesen. Most már csak a reggeli italát issza abból, de készülünk annál is áttérni a csőrös pohárra. A bölcsiben már csak rendes pohárból iszik. Legújabb kedvenc elfoglaltsága a rajzolás.

A kényszerpihenőnek is vége szerencsére, holnap már mehet újra bölcsibe a nagyfiú. Várja már, emlegeti Emmát, Jocit és Judit nénit sokszor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése