2013. október 14., hétfő

Hurrá nyaralunk! - Útinapló 2013/2.

Krónikus időhiányban szenvedek, de egyszer mindent leírok az biztos. Szóval hol is hagytam abba?

2013. július 16-17. kedd- szerda
Nekem a Balaton....

A következő két nap tulajdonképpen ugyanazon forgatókönyv alapján zajlik. Vivi felkelt fél 6-kor sétálni indulok vele, aztán Krisztiék is csatlakoznak hozzánk legalább a szomszéd közértig, esetleg a Balaton partig, hogy hattyúkat etessenek Bettivel, de a hattyúk még az igazak álmát alusszák.
Aztán felkelnek a többiek, reggelizünk, majd lecuccolunk a strandra, ami nem egyszerű, mert rengeteg holmit viszünk. Sátrak, kemping szék, játékok, pelenka, törölköző, stb. stb. stb. Aztán a gyerekek békává nevelése, majd én olyan dél körül felkocogok Vivivel, Krisz és Betti ebédelnek a strandon és jönnek utánunk Krisztivel. 
Délutáni pihi, aztán újra strand, ugrálóvár, henna tetoválás, fagyi ... ropi, Tibi csoki és társai. 6 óra felé visszacuccolunk a házba, aztán fürdés, és fél 8 felé irány Ernő bácsi. 
Ernő bácsinak lovaskocsija van, amivel minden este kiáll Balatonlelle főterére és a kocsikázni vágyókat elviszi egy körre Lellén. Krisztiék már pár éve ismerik Ernő bácsit, mondhatni törzsvendégeik, mivel Betti él-hal a lovakért. Hát mit ne mondjak, Kristófnak se kellett sok, hogy szerelembe essen Manyikával és Zeusszal. A keddi első alkalom után szerdán már a bakon foglalt ő is helyet Ernő bácsi és Betti mellett. Aztán persze fel kellett a végén ülni egy picit Manyikára és Zeuszra is. Bettitől azt is megtudtuk, hogy volt egy harmadik lova is Ernő bácsinak, őt Csinosnak hívták, és ő volt Betti kedvence, de eladta Ernő bácsi. :) Ez nagy szívfájdalma volt a kicsilánynak.
Szóval Krisz életébe új szerelem lépett a lovak személyében.
Lovaskocsizás után egy kis séta, irány haza, esetleg még vacsi, ha eddig nem volt és jóccakát. Nagyon nem kell a gyerekeket altatni.

2013. július 18. csütörtök
Babatali

Ez a nap elég mozgalmasnak ígérkezik. Egyrészről mert meglátogatnak minket Magdi mamáék, másrészről mert délután Vivinek (meg nem utolsó sorban nekem) randink lesz.
A reggeliig minden a papírforma szerint zajlik, aztán megérkeznek a Mamák és indulunk a strandra. Felpakolom magammal a mei tait is, mert a tervek szerint abban fog elaludni Vivi, mivel a randi miatt nem nagyon lesz időnk feljönni a strandról.
Ebéd a strandon a megszokottnál jóval később, mert persze ilyenkor borul a megszokott napi menet, mikor máskor. :D Aztán próbálom altatni, közben sms hegyek jönnek-mennek, meg telefonokat intézek a randi ügyében. Végre Vivi beájul és nagyobb felébredés nélkül sikerül a hurciból a sátorba pakolni, aztán ebédelni megyek, közben jön egy sms, miszerint: "Ildi üzeni, hogy elindult felétek, szürke babakocsival van, kék felsőben". Kb. 2 perccel később meg is látom Ildit, akit eddig még csak fényképen láttam. A szürke babakocsiban pedig Mini foglal helyet, aki - hej, de érdekes - Vivivel egykorú. Igen jól tippeltek, fórumtali készülőben. :D Először találkozom pár lánnyal Vivi fórumából, mert úgy tűnik Balatonlelle nyáron a világ közepe, rövid távon derült ki több fórumtársamról is, hogy errefelé nyaralnak. Ildiék konkrétan a Honvéd utca másik végén, már majdnem Bogláron, és többször is jöttek oda enni, amerre mi szoktunk tanyázni a strandon. :D
Szépen gyűlünk, hamarosan látványossággá válunk a lellei szabadstrandon. "Nézd mennyi baba!" Ezt mondjuk nem egyszer halljuk a mellettünk elsétálóktól. :D Dumálunk, fotózunk, fürdünk, a gyerekek eszegetnek, játszanak. Lia hercegnő megcáfolja a róla hallott híreket, miszerint ő nem alszik soha... :) Vivi pasizik Mini apukájával, na jó néha Minivel is. :) Az összes gyerkőc iszonyat cuki. Mini, Vivi, Botond, Lia, Máté, remélem, senkit nem hagytam ki.
Aztán eljön a késő délután és megyünk vissza a házba, innentől minden megy a maga megszokott rendjében. Fürdés, Ernő bácsi, vacsi, alvás.
Illetve alvás lenne, ha a szomszédos kis vendéglátóipari egységben (Zöldlugas Étterem, Balatonlelle, Honvéd utca) nem szólna a lakodalmas zene olyan hangerővel délután 6 óta, hogy zárt ablak mellett is olyan hangzavar van a házban, mintha a szobánkban lenne buli. Vivi is rosszul alszik, mocorog, felsír, mi meg egyáltalán nem alszunk hajnali fél 1-ig, mire végre csend lesz.