2013. március 26., kedd

Tojás

Nem tudok kreatívoskodni. Mármint baromi kreatív tudok lenni olyan dolgokban, amihez az eszem és a fantáziám kell, de ha valamit alkotni kell kettő darab kezemmel.... na felejtsen el mindenki. Nem vagyok egy kreatív kézműveskedő mami, ugyanis hót' béna vagyok. Tudományosan be van bizonyítva. Rajzolni se tudok. Miért kell nekem tojást fújni? Miért nem jó a főtt tojás?

Eddig még sosem sikerült kifújt tojást készítenem, mert mindig összetört. Na, hát most az oviba kellett vinni. Hej, de jó! Hát neki láttam, ha már kell, Kristóf ne essen szégyenbe a tök béna anyja miatt. 4 tojásból 2 lett mit ne mondjak. Én mindent megtettem, de kettő így is széttört kifújás közben a kezemben (tehát még rántottának se tudtam felhasználni). Meg ugye a sűrű tojás fehérjét, pláne a sárgáját (még ha előtte szét is kutyultam egy hosszú vékony szöggel) elég nehéz egy p..........    ööööööö ........ párdon ..... bolhakakinyi lyukon kifújni. Vörösödő fejjel fújtam mint atom, és közben bíztam benne, hogy a gondolataimtól igencsak csuklanak az óvónénik felmenői. A végén már próbáltam valahogy vizet engedni a tojás belsejébe, hátha kicsit hígul a bent lévő trutyi, igaz, így sem lehet aztán a végterméket rántottának használni, de mindegy, legalább a tojáshéj egyben, kifújva meg lett.

Hétfőn szigorúan én vittem a tojástartót benne a tojásokkal, bár Krisz nagyon szerette volna maga bevinni, de úgy éreztem, hogy ha véletlenül eltöri, én tuti falnak megyek. Akkor voltam nyugodt, mikor már V. néninél leparkolt a tojástartó. Én megcselekedtem, amit megkövetelt a haza. :)

2013. március 22., péntek

4

Már annyira sokszor írtam le, hogy elképesztő, hogy milyen gyorsan megy az idő, de sajnos ez így van. Kristóf már 4 éves. 110 cm és 17,1 kg és minden elvárásnak megfelel (legalábbis a védőnő által kitöltött státusz papír bizonysága szerint). A hallása is jó, bár ebben időnként kételkedünk. ;) De ez korosztályos probléma. 

Az oviban is egyre jobb a helyzet. Krisz is megszokta, sőt mondhatnám szereti az ovit, és V. néni is úgy tűnik normalizálódott, sőt már többször dicsérte is Kristófot, hogy milyen jó a memóriája, mennyire könnyen tanul meg verseket (ezt mondjuk már a bölcsiben is mondták, meg hát ugye emlékezzünk a kirakókra, hogy kb.2. próbálkozásra kirakja őket már jó régóta) és milyen édes dolgai vannak. Most már Kristófom is kezd mesélni az oviról, bár még nem annyit, mint régen a bölcsiről.

Nagyon sokat rajzol, fest, színez, vág és ragaszt az oviban is, és itthon is. És egyre ügyesebb. A rajzai egyre jobban felismerhetőek. A fantáziája is hatalmas, imádom nézni-hallgatni mikor játszik, és történeteket talál ki. Tudja hajtani a hintát, csak lusta. :) Jobb, ha apa hajtja. Imád ovis tornára járni Cilihez. 

Ami a leginkább boldoggá tesz, az az, hogy mennyire jól elvan a testvérével. Imádja őt. Ha felkel rögtön kérdezi, hogy Vivi fent van-e már. Együtt játszanak. Jó, persze, van némi vita, ha a húga is azzal akar játszani, amivel ő, de nagyon rendes gyerek, mert mindig ad helyette valami mást Vivinek. Simogatja, puszilgatja, még akkor is, ha nem tudja, hogy mi látjuk. Még sosem volt olyan, hogy szándékosan bántani akarta volna, sőt odafigyel arra, hogy Vivi ne menjen olyan helyre, ami veszélyes lehet (pl. konnektor közelébe). Ilyenkor mindig kiabál, hogy "Anyaaaaa! A Vivi .....". Próbálja "tanítani" a kicsi lányt erre-arra a maga módján: "Nézd, Vivike, így kell mászni." :)

Továbbra is nagyon sok helyre igyekszünk eljutni, sokféle programot szervezni Kristófnak, és a legtöbbször ez csak a kettőnké. Ilyenkor Vivi apával vagy a mamával van. Voltunk ugye cirkuszban nemrég, aztán múlt hét vasárnap megint Alma koncerten voltunk.

Volt szülinapi buli az oviban, és persze a napján itthon is megünnepeltük. A nagy családi buli a nagy tortával és sok-sok ajándékkal pedig holnap lesz, amit a kis ünnepelt már nagyon vár.

2013. március 9., szombat

Cirkusz projekt 2.0

2 hete épp a legújabb párásítónk (tud ez mindent, Salvus vizet és illóolajat is) beszerzéséről hazatérve észrevettem, hogy újfent cirkuszt hirdető plakátokkal van tele a környék, még hozzá, azt a cirkusz hirdetik, akik tavaly is itt voltak. És megint itt lesznek nálunk a parkban. Na, ennyi info pont elég volt Kristófnak, hogy újfent cirkusz lázban kezdjen égni. 

Másnap már meg is érkeztek az első lakóautók és teherautók, ez csak fokozta Krisz felpörgését. Folyton figyelni kellett, hogy hogyan haladnak már a sátor építésével, és meg kellett nézni (ahogy tavaly is) a bohócos kamionokat. Folyton kérdezgette, hogy mikor megyünk már cirkuszba, és jaj miért nem megyünk már, hát el fog menni a cirkusz (még csak félig állt a sátor :D).

Aztán eljött nap, mikor már pontosan tudtuk, hogy hányan megyünk, és ovi után elkocogtunk jegyet venni. Innentől Krisz szinte a másodperceket is számolta, csak menjünk máááááár.

Ma végre aztán elkövetkezett a várva várt pillanat és mentünk a délután 3 órás előadásra a szokásos ex-bölcsis csapattal (Emma, Emi, Krisz - hiába, enyim gyereknek minimum 2 szőke csajszi kell :) ). Krisz olyan szinten extázisban volt, hogy egy pillanatig nem bírt a fenekén ülni. Szerencsére nem volt teltház és kényelmesen tudtunk ülni, a gyerekek is úgy tudtak ülni, hogy rendesen lássanak. 

Bár én továbbra sem rajongok a cirkuszért, az EXIT Cirkusz  ismét megnyert magának. Voltak tavalyról már ismert produkciók (pl. a kiskutyák, amiket Krisz már nagyon várt, és fennhangon sikítozva figyelmeztette az idomár bácsit, hogy Szörnyella közeleg, hogy elvigye a kutyusokat), és újak is, lévén idén kínai artistákkal kibővülve érkezett a társulat hozzánk. Tényleg nagyon jól éreztük magunkat, mi felnőttek is jókat nevettünk és ámuldoztunk.

Kristóf így az elmúlt hetek újabb bábszínház (Minden egér szereti a sajtot és Marcipán cica), koncert (Halász Judit), játszóház élményei mellé most egy ismét gyűjtött egyet, amiről hetekig lehet mesélni. :) És jövő héten már megint lesz valami program: Alma koncertre megyünk - már megint. :)

Időközben az oviban volt farsang, ahol nagy manóm (aki, 107,5 cm és 17 kg a hivatalos mérések szerint :) tűzoltó volt, majd eme mivoltában egy játszóházi farsangi bulin is bemutatkozott, oda Kerimamáékkal mentek. Velük pedig már olyan jóban van, hogy nem rég minden áron ott akart náluk aludni, úgyhogy megegyeztünk, hogy keresünk majd egy mindenkinek jó időpontot, hogy ezt megvalósítsuk. Ja, és teljesen be van már zsongva, hogy ő a Kerimamáékkal megy nyaralni a Balatonra. :)

Egyébként képtelen kimászni a köhögésből a hugicájával együtt, úgyhogy hetek óta mást se csinálunk csak valamelyik, esetenként mindkettő, gyerek orrát szívjuk. A kicsi micsodám tele van már, úgyhogy légyszi drukkoljatok, hogy vége legyen már ennek a hülye bacis-virnyákos időszaknak. Azt hiszem érthető, ha baromira rosszul vagyok az ötlettől, hogy miután napok óta isteni jó idő van, jövő hét elejétől a meteorológusok szerint újra jön a tél. Na, neeeeeeeee!


Ui: végre frissítettem a Picasa albumomban a 3 éves mappát. :)
https://picasaweb.google.com/Piggi1977/3Eves