2013. február 23., szombat

A só

Egyszer volt, hol nem volt egy 4 év körüli királyfi, aki köztudottan orrmandula problémákkal küzdött, így a telet általában úgy töltötte, hogy nem tudta kifújni az orrát és ezáltal köhögött, aztán kicsit jobb lett, aztán megint kezdődött minden újra. Szülei akkor mondták be az unalmast, amikor a 8 hónapos húga is összeszedett némi hörghurutot. Na, akkor elkezdtek keresni a hagyományos gyógymódok mellett valami alternatívat is, hogy gyorsítsák a gyógyulást.

Kristóf királyfi kapott egy homeopátiás cseppet, amiből 2-3 hónapig kell szednie naponta 2x5 cseppet, és állítólag visszahúzza a megnagyobbodott orrmandulát (hát csak rajta), aminek elkezdése után köhögése átmenetileg rosszabbodott (a homeos szerek így kezdenek hatni), viszont cserébe megindult végre minden, aminek kell az orrából.

És hát mit talál még ki az egyszeri anya a köhögő gyerekeinek? Így van! Sószoba! 2x voltunk, a gyerekek tök jól elvoltak, mi is lazítottunk kicsit, és érezhetően segített a srácoknak. Meg szereztünk sótéglát is, amit a forró fürdővízbe áztatva kellemes sós párát kapunk a fürdőszobában, így fürdés közben Krisz és Vivi élvezhette tovább a sós levegő jótékony hatását. Illetve Krisz fürdött, mi meg egy kis sámlin üldögéltünk a kád mellett Vivivel. Jó dolog. Meg még kéne valahonnan szerezni egy olyan párologtatót, ami sós gyógyvizet és illóolajat is párologtat. De per pillanat az sehol sincs raktáron.

És természetesen a legjobban a TAVASZ-t várjuk, hogy végre javuljon a helyzet. Elég volt már a télből!!!!!!!!