2012. április 17., kedd

Kristóf biciklizik

Szülinap, húsvét, egyebek

Már megint eltelt egy hónap majdnem mióta utoljára írtam. Lusta vagyok, ez van. :))
Közben meg volt a nagy szülinapi buli a bölcsiben és itthon is. Krisz kapott rengeteg ajándékot, meg egy szuper Thomas tortát, ami ismét Öcsipapa szuper alkotása. Nagy sikere volt. Sok-sok kép készült, amiket Picasan megtaláltok.
Kapott egy biciklit is, és hihetetlenül örült neki. Annyira megilletődött mikor meglátta... csoda édes volt. Azóta már szuper módon teker vele, száguldozik ezerrel.

Aztán mivel már rég volt beteg, így húsvét előtt muszáj volt benyelni némi bacit és vírust. Először azt hittük, hogy influenza, mert magas láza lett hirtelen és fájlalta a lábát is, mikor ment fel a láza, valamint rázta a hideg. Az első éjszaka elég vacakul telt, folyton nyomtam belé a gyógyszert, a végén hajnalban muszáj volt hűtőfürdőznünk is egyet, ami nem aratott nagy sikert Kristófnál, viszont annál hatékonyabb volt. Egész délelőtt nagyon jó kedve volt, de délutánra megint felment a láza. Viszont délután 2 órát aludt, aminek nagyon örültem, mert éjjel nem nagyon volt alvás. Délután voltunk a gyerekorvosunknál, ő torokgyulladást diagnosztizált és gyorsan kaptunk is antibiotikumot. Még a következő éjszakánk volt nagyon rossz, éjfélkor szólt, hogy rosszul érzi magát, Apa áthozta hozzánk, de az útjuk a fürdőben végződött, mert menet közben Kristóf lerókázta Apát. Nem volt vészes, csak a korábban beadott gyógyszer érkezett vissza, de arra pont elég volt, hogy Apa és Krisz ruhája KO legyen. Ha már úgyis meztelen volt a törpe, hát jó volt az alkalom egy újabb hűtőfürdőre is, amit megint végigsírt Krisz ("ki akajok szállni", "máj ejég volt"), de a hatása ismét nem maradt el, annyira jól levitte a lázát, hogy teljesen felébredt és magyarázott. Azért a biztonság kedvéért kapott egy kúpot is. És végül aztán bealudt a drágám. Legnagyobb örömömre már nem kellett 2 óránként tolni bele a gyógyszert, kibírt 4 órákat lázcsillapító nélkül és reggel 8-ig aludt. Aztán napról napra javult a helyzet, húsvét után mehetett is bölcsibe.

Az ünnepet kint töltöttük Piliscsabán. Az időjárás nem volt túl kegyes hozzánk, olyan szélvihar volt, hogy időnként azt hittük, hogy elviszi a házat a szél. Így aztán vasárnap a Nyuszi a lakásban rejtette el a tojásokat, amiket Kristófka így is nagyon élvezett. Annyi csokija van, hogy jó ideig véletlenül sem kell a csokis pult közelébe menni a közértben. Pláne, hogy egyébként is kevés csokit eszik, mert hogy én, a zord anya, csak és kizárólag evés után adok neki, akkor is keveset. De ő meg édesen tudja is, hogy édesség csak akkor, ha már evett rendes kaját is.

A szülinapi és húsvéti képeket ITT és ITT találjátok.