2011. augusztus 26., péntek

Gyerekszáj és gyerekfotó

Közös porszívózás 39 fokban

Baromfiudvarban



Malacnézés


Játszótéren Erzsi mamával


Kömörői játszótér


Esti buli anyával


Néhány szösszenet az utókornak Krisz beszólásaiból.

Takarítok, Krisz odajön, kérdezi: "Anya te mit csinálsz?", Válaszolok:"takarítom a tükröt, amit valaki ragacsos kézzel összefogdosott. Nem tudod ki volt az?" Krisz válasza: "Emma volt. Emma fogdosta össze a tükröt. Ragacsos volt a keze" :D


Apa: Gyere, menjünk oda anyához! Krisz: Nem, még várok egy percet!

Magdi mama: Nézd, Kristóf, ott a traktor!
Krisz: Meg vagy te kis csibész!


Renault Pocok 1,4 benzin

Mit nekünk nyár, 39 fok árnyékban, Kristófnak alig másfél hét bölcsi után muszáj volt benyelni némi vírust, így már a gasztro miatt lógás óta nem volt a Pozsonyi utcában. A vírusból természetesen baci lett, tehát az antibigyót se úsztuk meg, meg el is tartott másfél hétig a buli. Közben azért megjártuk ismét Kömörőt - naná, hogy még múlthét péntek reggel sem volt biztos, hogy megyünk, minden azon állt vagy bukott, hogy lesz-e láza, Krisznek. Nem volt, mentünk. Tyúkok szokásos évi edzőtábora megtartva, idén a malacokat is bevonta az amúgy beteg mester. :D Videó készült, idővel fel is kerül.

Igazi pasi lévén időközben új szokást vett fel a fiam. Nem lehet úgy menni valahová, hogy az út folyamán az összes autómárkát ne kelljen felsorolni. Minden egyes szerencsétlen autónál elhangzik a kérdés: "milyen autó eeeeeez?". Megdöbbentő, de fantasztikus jól azonosítja már az egyes típusokat. Néha olyan érzésem, hogy olvasni tud, mert akkor is meg tudja mondani, hogy milyen márka, ha nincs rajta a logo, csak mondjuk felirat (pl. nincs rajta a Fiat jel, csak a Punto felirat). Olyan 90 %-os pontossággal működik a gyerek, a maradék 10%-ban vagy még nem ismeri az adott típust, vagy téved. Ami stabilan megy: Suzuki Ignis (minden ezzel kezdődött - ez Magdi mamáék autója), Suzuki "Fift" (értsd: Swift - ez meg Öcsipapáé, de már az új verziót is felismeri), Skoda Fabia (ez meg a miénk - egyébként minden Skoda egyenlőre Fabia), Ford (itt mindegyik Mondeo), Fiat, VW, Opel (Astra), Renault, Peugeot. Úgy kb. Én meg tátom a számat, mert a 2,5 évesem jobban ismeri a kocsikat, mint én. :D

Ezúton felhívom a Renault tervezőinek figyelmét egy új típusra. Ez pedig a Renault Pocok 1,4 benzin. Történt ugyanis, hogy egyik sétánk során Krisz ugye sorra kérdezte, hogy ez mi, ez mi. Az egyik Renaultnál az apja válaszolt neki: "Az egy Renault, Pocok." Mire Krisz minden egyes újabb, ezen márkába tartozó autónál közölta: "Eeez egy Renault Pocok." A végén már nagyon röhögtünk, és Ati még hozzá tette neki, hogy 1,4 benzin. Persze Krisz is elkezdte szakjózni. Így jött létre ez az új típus. Hogy hogy néz ki, azt nem tudjuk, rábízzuk a tervezőkre, de ki tudja, lehet, hogy ez lesz a jövő legtrendibb autója. :D Addig is szoktjuk a nevet: Renault Pocok 1,4 benzin, Renault Pocok 1,4 benzin..... :D :D

2011. augusztus 16., kedd

Gasztroenterológia újratöltve

Mára volt időpontunk a gasztorenterológiára kontrollra. Ennek örömére Krisz ma "lógott" a bölcsiből, én pedig a munkából. Ez utóbbi mondjuk inkább úgy nézett ki, hogy én majdnem kidobtam a céges notebook-ot reggel fél 10 magasságában a 4. emeletről. Ugyanis úgy volt, hogy itthonról dolgozom. Így tehát hazacihuztam a gépet. Reggel 7-kor úgy gondoltam, na akkor nekiesek, mert hát igencsak van mit csinálnom. Minden ment mint a karikacsapás míg addig nem jutottam, hogy csatlakoztassam a gépet a cég belső hálózatára, mikor is a drága gép közölte, hogy a jelszó hibás. Na, de tudom, hogy ez a jelszavam! De azért próbálom a másikat, ami még szóba jöhet. Arra is kiírja, hogy nem jó. Ezt eljátszottuk párszor 7 és 9 között néhány újraindítás mellett. Eredmény semmi. Minden lehetséges dolgot végigjátszottam, hátha én vagyok a hülye. Eredmény újfent semmi. 9-kor végül felhívtam az IT-t, ők is végigjátszottak minden lehetőséget, de végül nekik is feladtam rendesen a házit. A végeredmény: új jelszóra lesz szükségem. Szuper, na az ma nem lesz meg. Érthető módon kicsit ideges voltam!!
Na, de a lényeg! Krisznek nincs semmilyen ételintoleranciája, minden negatív. A doki közölte, hogy mindent a vérből nem mindig tudnak kiszűrni, de mivel Krisz iszik tejet, eszik tejterméket, és most nincs semmilyen panasz, ezért most nem piszkálja tovább (ugyebár a tej volt az első számú gyanúsított a sok fülgyuszi, ekcéma és pocakfájás miatt). Ha újra jelentkeznének a későbbiekben a panaszok, akkor lesz egy tejterheléses vizsgálat. Mondtam a mandulás süti utáni komoly éjszakai pocakfájást, azt mondta rá, hogy mivel a mandula/mogyoró nem alapvető élelmiszer, így arra nem csinálnak terhelést, javasolja, hogy egy időre kerüljünk mindent, amiben lehet mandula vagy mogyoró, majd próbálkozzunk vele újra. Na, ez amilyen egyszerűnek hangzik, annyira bonyolult megoldani. Hogy miért? Gondoljunk csak arra a bizonyos jól ismert feliratra sok-sok élelmiszer csomagolásán...."nyomokban mogyorót tartalmaz".....

2011. augusztus 15., hétfő

Breaking news 2.

Hihhhhhhetetlen, de ma délután a bölcsiben gyermekemet úgy kaptam meg, hogy pelus helyett alsónadrágot viselt. Né' má'! Mégis csak le lehet róla venni a pelust? Azt a kutyafáját! Lehet, hogy kulcs az volt, hogy J. néni volt a délutános? ;)

2011. augusztus 14., vasárnap

Breaking news

Épp pár perce történt, hogy Kristófom kiabálását hallottuk. Átmentünk, ült az ágyban és közölte, hogy felébredt. Mindezt egyébként csukott szemmel. Majd ezzel a lendülettel vissza is feküdt, de nem engedte, hogy én kimenjek. Félkómásan magyarázott mindenfélét, de nem mondta meg, hogy mi a baj. Végül némi ficergés után újra felült és kibökte: "megyünk pisilni". És mentünk. Le az egyébként csontszáraz pelust, és szépen elintézte a dolgát a WC-be. Lássatok csodát, ezek után szépen visszament az ágyába és elaludt egy hang nélkül. Szóval azért ébredt fel, mert pisilnie kellett!! Tudjátok, hogy én ennek hogy örülök??? Nagyon!!!! (Oké, azért majd kérdezzetek meg róla olyan 2 hónap múlva is, hogy mennyire élvezem az éjszakai "Anyaaaaa, pisilni keeeelll"-eket! ;)) Azt hiszem lesz mit mesélnem holnap R. néninek. ;)

Képek erről-arról










További képeket állatkerti túránkról és mindennapjainkról ITT találtok.
Posted by Picasa

Valami bűzlik ....

Nem Dániában, csak a Pozsonyi utcában. És persze csak képletesen szólva. Ugyanis az én ügyes nagyfiam az első nap 4x pisilt be a bölcsiben, aztán az udvarra kapott pelust majd már R. néni állítása szerint a délutáni alvásra feltett pelust sem engedte levenni. Ehhez képest, akár én, akár az apja ment érte, mindkettőnknek kb fél perc alatt sikerült rávenni Kriszt, hogy vegyük le a pelust, pisiljünk és aztán alsógatya vissza. Majd ezek után teljesen szárazon érünk haza, akár villamossal jövünk, akár autóval, van, hogy még vásárolunk is közben, vagy játszózunk. A héten itthon összesen egyszer pisilt be, akkor is közölte, hogy "jajaj, bepisiltem". Előző szombaton a közértből hazahoztuk a pisit, pedig már a pénztárnál szólt Kristóf, hogy kell neki, de aztán az utcán nem akart, simán hazajöttünk úgy, hogy összesen egy csepp volt a bugyiban.

Kedden J. nénivel beszéltem, nyugtatott, hogy még biztos furcsa neki a helyzet, majd megszokja. Pénteken R. nénivel beszéltem, panaszkodott, hogy a gyerek egyáltalán nem szól, még akkor sem, ha kakás a pelus. Mondtam, hogy konkrétan nem értem, nem történt valami, ami ezt indokolná? A válasz: nem.

Oké, én ezt elhiszem. Hiszek nekik, mert eddig sosem volt probléma még semmivel a bölcsiben és nagyon odafigyeltek eddig Kristófra. DE! Akkor valaki mondja meg, hogy a tegnapi napon (ugyebár szombat) miért ment úgy minden, mint a karikacsapás? Egész nap szólt, hogy ha kellett neki (igaz, kaki helyett azt mondta, hogy pukizik, de kicsire nem adunk, mert az is a WC-be ment), semmi nem ment a gatyóba, éééééééééés a délutáni alvást is abszolváltuk pelus nélkül, tök szárazon, utána meg tepertünk a WC-re. Még Zsuzsiéknál is szólt, ha kellett neki WC-znie. Szóval valami nem stimmel, valami miatt gátlása van a bölcsiben Krisznek és valamiért R. nénivel szemben a leginkább. Csak tudnám miért, mert egyébként meg bújik R. nénihez, meg minden. Kíváncsi vagyok ezek után, hogy mi lesz a következő héten, mikor J. néni lesz délutános.

2011. augusztus 9., kedd

Első nap a bölcsiben

Na, ez az, amit az ellenségemnek sem kívánok. Mert hogy végy egy darab gyereket, aki hozzászokott, hogy fél 9-nél előbb nem ébred. Adj hozzá egy anyukát, aki hozzászokott, hogy 7-nél előbb nem kell felkelnie. Ébreszd fel ez utóbbit 5:50-kor, előbbi 6:30-kor. Mi lesz belőle? Két nyűgös, álmos ember, akik közül az egyik siet, a másik meg még maradna.
De azért csak sikerült egyeztetni az érdekeket és elindultunk. Séta lassított felvételben a villamosig, majd utána a bölcsiig. Némi dilemma Krisz részéről, hogy lépcsőn menjen, vagy a rampán fel a csoportig. Végre bejutunk, lassított felvételben átöltözés (még jó, hogy csak a cipőt kellett átvenni és a kiskabátot meg le), WC, aztán használati útmutató Kriszhez Judit néninek.
Az egész csoportnak sikerült a nyaralás alatt többé-kevésbé elköszönnie a pelenkás kortól, úgyhogy nekem már szinte elég lenne annyit mondani a gondozónőnek, hogy "csatlakozom az előttem szólókhoz" (azaz a gyereknek már csak alváshoz kell pelenka, váltóbugyi, nadrág a szekrényben).
Szekrénybe minden bekerül, tűz a metróhoz. Ott némi vitába keveredek egy pasival, aki kb. a számba tolja bele a fenekét, majd a reggel csúcspontja, hogy az irodaházban nem működik az a lift, ami a mi irodánkig felmegy. Hát másszon a 8-dikra az, akinek 2 anyukája van! Némi ide-oda liftezéssel azért csak megoldom, hogy csak 3 emeletet kelljen gyalogolni.
Na, de ezen a napon is túl vagyunk. Krisz élvezte a bölcsit, egyszer persze bepisilt, na de ez van. :D Majd belejön.

Az első napról jutott egyébként eszembe Donászy Magda aranyos kis verse, gyerekkorom nagy kedvence, az Első nap az óvodában. Diafilmen volt meg. Emlékszik még rá valaki? Én imádom!

Donászy Magda: Első nap az óvodában

Első nap az óvodában,

vidám dolog gyerekek!

Bodnár Orsi készülődik,

két babája integet!

Édesanyja elkíséri,

egy-kettőre odaér,

Óvó néni hozzá siet.

Mi tagadás: Orsi fél.

Kukucskáló fiúk, lányok

nézik: - Ki az új gyerek?

Óvó néni! - hüppög Orsi.

- Én senkit sem ismerek.

Hol a kabát, sapka helye?

Nem téveszti senki sem.

- Makkos mókus! A holmimra

vigyázz! - kéri kedvesen.

Hárman-négyen hozzáfutnak.

Zsuzsi, Fruzsi ránevet:

- Ha akarod, játszunk együtt,

gyorsan mondd meg a neved!

Bodnár Orsi ámul-bámul,

fordul ide, fut oda.

Csodálkozik: - Valóságos

játékbolt az óvoda.

Ki ezzel, ki azzal játszik.

Most épül a kockavár.

- Ki csinálta? - kérdi Orsi.

- Panka meg én. - mondja Pál.

Beteg lett a Biri baba,

Magdi szalad orvosért.

Orsi csendben csitítgatja,

amíg Feri odaér.

Feri doktor megvizsgálja,

receptet ír, hümmöget:

- Legjobb lesz, ha ágyban marad!

Talán használ a meleg.

Az ajtóból Éva néni

kéri őket: - Gyerekek!

Most rakjatok szépen rendet!

Hadd látom: Ki ügyesebb?

Helyre kerül könyv és játék,

sarkba a hintaló.

Már első nap megtanulják:

- Óvodában így való.

Egymás után kezet mosnak

a csurranó csap alatt.

Fésülködnek, jönnek-mennek,

piszkos senki sem marad.

A két napos térül-fordul,

ügyeskedik, megterít.

Ők kívánnak jó étvágyat,

kínálják a reggelit.

Óvó néni képet mutat:

- Mit látsz rajta Julika?

- Vízen úszik, csőrös-tollas,

azt hiszem ez a liba.

Munka után jól esik a

hancúrozás, szaladás.

Ki-ki maga öltözködik,

óvodában így szokás.

Lenn a téren száll a labda,

ugrókötél, hoppla-hopp,

Fogácskáznak, versenyt futnak:

- Szaladj, én is szaladok!

Párosával mennek vissza,

levegőztek eleget.

Nem csoda, hogy farkasmódra

éhesek a gyerekek.

Ebéd után után ásítoznak,

a szemük majd leragad.

A kis cipők párosával

alszanak az ágy alatt.

Hanem, aki előbb ébred,

hangoskodik, kiabál:

- Ki az ágyból álomszuszék,

Orsi, Peti, Kati, Pál!

Jól esik a piros alma,

a pohár tej, font kalács!

Minden elfogy. Nemhiába

fáradozott a szakács.

Mesesarok várja a sok

fényes szemű gyereket.

Óvó néni elmeséli:

- Volt egyszer egy Mehemed...

Petike áll az ajtóban,

Ő a portás, bekiált:

- Tomi, Zsuzsi, érted jöttek!

Zsóka, itt a nagymamád!

Orsika is helyre teszi

a mackót, a bocs-ruhát,

mikor Peti hangját hallja:

- Gyere! Vár az anyukád!

Orsi rohan; fényes szemmel

mesél, hadar, magyaráz;

hogy s mint telt az első nap,

milyen jó volt a kalács!

Nincs a szónak hossza-vége!

Őt hallgatja a család.

Apa, anya vele örül,

hozzábújnak a babák.

- Jó éjszakát, édesanyám!

Keltsetek fel jó korán.

Vár a jelem, sok barátom,

várva vár az óvodám!


2011. augusztus 5., péntek

Isten hozzád babakocsi!

Miután fergeteges gyorsasággal búcsút mondtunk a cuminak és egész jó úton vagyunk afelé, hogy véglegesen elváljon utunk a pelenkával, most eljött egy újabb pá intés ideje. Babakocsink, sorszámát tekintve a 4. és egyben legkedveltebb is, az erkélyre került, hogy mostantól megérdemelt pihenését töltse. Innentől 4 kerék helyett 2 láb Kristófka közlekedési eszköze az utcán. Amúgy is ritkán használtuk mostanság a babakocsit, szóval csak a helyet foglalta már. Igaz Krisz még sokszor bepróbálkozik, hogy vegyük őt fel, de általában meg lehet vele beszélni a dolgot és aztán jön tovább a két kicsi tappancsán.