2010. október 24., vasárnap

19 hónap

Mire a pityergés abba maradt és Krisz megint örömmel ment befelé a csoportszobába (a megoldás egyébként az volt, hogy az a hét következett, amikor Judit néni a délelőttös), addigra olyan szinten köhögött már, hogy sajnos itthon kellett tartani. Szerencsére csak 3 napot hagy ki a bölcsiből. Szerdán este voltunk megint a doktor néninél, kapott antibiotikumot, mivel nem nagyon akart kilábalni a köhögésből (2 éjszakánk brutálisra sikerült, mert se Kristóf, se mi nem nagyon tudtunk aludni, úgy köhögött). A hatás gyorsan megmutatkozott, mert csütörtök éjjel már alig köhögött, péntek óta pedig szép nyugodtan alszik éjjel és már az orra is kezd rendbe jönni.

Csütörtökön Magdi mama és Miki papa vigyázott Kristófra, pénteken pedig én maradtam vele itthon. Olyan volt, mint a "régi szép időkben", délelőtt kettesben csavarogtunk, délután pedig apával.

És hát újra eltelt egy hónap. Már csak 5 hónap van hátra a 2. szülinapig. Kristóf pedig egyre ügyesedik és okosodik. Meg persze egyre jobban tud hisztizni is. Éljen a dackorszak. :)

Rengeteg új szót tud már, nem is tudom összeszedni igazából, hogy miket mond, mert annyi mindent. Tulajdonképpen mindent ismétel, ezért nagyon oda kell figyelni mit mondunk. Folyton kérdezi, hogy "mi ez?". Megtanult kérni, most már ha kell neki valami, nem azt kiabálja, hogy "adide", hanem szépen mondja, hogy "kéem". Szépen iszik pohárból, viszont kanállal enni lusta. Ha van kedve, akkor használja a kanalat, ha nincs, akkor elvárja, hogy kiszolgálják. Igazi pasi. :) Nagyon ügyesen megtanult már motorozni, csak mindig arra kell menni, amerre ő akar, különben hiszti van. Rengeteg állatnak tudja a nevét ("hápi", "kati" (katica), "vakop" (vakond), gólya, béka, "teki" (teknős), "mokusz" (mókus), "fifi" (röfi), "tigrisz" (tigris), "ele" (elefánt) és még sorolhatnám). Nagy kedvence most a "csillag", a "hoda" (holdacska) és a "napo" (napocska). Főképp azért mert a szobája plafonjára ragasztottam a sötétben világító csillagokat, holdakat, meg állatkákat.

Amire a legeslegbüszkébb vagyok, hogy ismét visszatértünk a bilizéshez, sőőőőőőt.... Már 2x sikerült úgy produkálni a bilibe, hogy ő szólt, hogy "pisi-pisi". Hoztuk a bilit, ráült, üldögélt kicsit rajta, majd közölte, hogy "kész" és láss csodát tényleg volt pisi, mi az hogy pisi, második alkalommal nagydolog is a biliben. Ma pedig én kérdeztem tőle, hogy nem kell-e pisilnie, mire mondta, hogy "pisi-pisi". Kérdeztem, hogy hozzuk-e a bilit, ő pedig már tepert is a fürdőszobába (ott tartjuk a bilijét) "bili-bili" felkiáltások közepette. Aztán ahogy megfogtam a bilit, ő már szalad is a nagyszobába (ott szeret bilizni :D), ráültettem, és produkált bele. Annyira ügyes, hogy kész vagyok tőle!

És így a végén nézzük a statisztikát:

  • súly: 12,5 kg
  • magasság: 87 cm
  • fogak száma: még mindig 16 (végre egy kis szünet a fogzásban).

2010. október 11., hétfő

Anya dolgozik

Úgyis mondhatjuk, hogy bedobták anyát a mélyvízbe. :D
Szerdán bölcsi után Kristóf kiment Piliscsabára a nagyiékhoz, nem is baj, hogy nem ment bölcsibe 2 napot, mert amúgy is folyt az orra és köhögött, egy kis kúrálás jót tett neki. Én pedig csütörtök délelőtt áttettem székhelyemet Siófokra az ilyenkor szokásos gyógyszerész konferenciára. Így hát elkezdődtek a munkás hétköznapok. Szombat délutánig "siófokoztam". Nem mondom, hogy nem voltam már nagyon fáradt.

Kristóf náthája szerencsére javul, most már "csak" köhécsel.

Szerdán meg volt az első pityergés is a bölcsiben, ma reggel pedig az első igazi bömbi is kánonban Emmával. De állítólag nem tartott sokáig, és aztán napközben már minden rendben volt. A szívem majd megszakadt, hogy úgy kellett otthagynom, hogy sír, de muszáj volt mennem, hiszen már nem haza jöttem, hanem dolgozni.

2010. október 4., hétfő

Anyja fia

Muszáj volt ezt megörökítenem. Kristóf táncol és teszi mindezt az egyik kedvenc NKOTB számomra. Tiszta anyja ez a gyerek! :D
Eredetileg 2 videó volt, de egyenlőre ezt az egyet sikerült felöltenem.

Hétvége mozgalmasan

1. Péntek: parkettázás. Kristóf szobáját újra kellett parkettázni, ahogy már írtam is. Hát a fene se gondolta volna, hogy még csukott ajtók mellett is az egész lakás lesz vastagon poros. De legalább a parketta szép lett, végre sima, egyenes, nem nyekereg...hihetetlen élmény. :) Péntek este annyira kitakarítottuk a lakást (főleg Krisz szobáját), hogy ott tudjon aludni, aztán szombaton reggel Ati kivitte a Manót anyósomékhoz, ott is aludt, csak vasárnap reggel hoztuk haza, addig a lakás nagyját plafontól a padlóig kitakarítottuk/tam főképp, mert Ati közben dolgozott is/, már csak a konyha és a fürdő van hátra, azt majd ma.
JAAA! Képzeljétek, pénteken közúton garázdálkodtam egyedül. Na jó, anyu még mellettem ült. És senkit nem törtem össze. Sőt még Kristóf is bent ült mögöttem és úgy sem paráztam nagyon. Megy ez! Elmentünk Dunakeszire és vissza, aztán Kristófért a bölcsibe és haza. Tudooook! :D
Természetesen Kristóf tiszta nátha lett, az orrát nem hagyja kiszívni, van üvöltés rendesen, de hát muszáj kiszívni neki, nehogy a fülére húzódjon. Kapja a köhögéscsillapítót (mert persze köhög, ahogy a torkán megy le a trutymó), C vitamint, Béres cseppet, fülcseppet, orrcseppet.

2. Szombat: buli után a takarítás. Kristóf kint volt anyósoméknál Dunakeszin, ott is aludt. Mi meg takarítottunk. Sikeresen teljesítettük estére a tervet. Aztán Zolival kibővülve elmentünk a Római partra halazni. Tiszta jó volt ülni a Duna parton pokrócba takarózva, inni a forró teát, enni a fincsi halat.

3. Vasárnap: rohangászás. Reggel én megjártam a közértet, meg voltam szavazni, addig Ati elment Kristófért. Aztán vásárolni mentünk. Délután meg kettesben hagytam apát és fiát, ugyanis találkoztam egy régi-régi-régi barátnőmmel. Millió éve nem találkoztunk és nagyon örülök, hogy felvettük újra a kapcsolatot. Anno a New Kids Fan Klubban ismerkedtünk meg, ő volt a klub vezetője. Aztán egyszer csak kb. 8 éve külön utakra sodort minket az élet. Hála a közösségi oldalaknak, újra tudtunk találkozni. Nagyon jó volt. Eredetileg úgy terveztük, hogy jön velem Krisz is, de hogy náthás lett, inkább itthon hagytam, mert nem akartam az ő gyerekeit megfertőzni. Zitának van egy 3 éves kisfia (Christopher) és egy 5 hónapos kislánya (Larissa). Nagyon jól éreztem magam, jót beszélgettünk, és a terv az, hogy most már többször összefutunk.

2010. október 1., péntek

Újra a bölcsiben

Reggel Kristóf 36,6-al ébredt, tehát döntöttünk, irány a bölcsi. Ugyan kicsit folyik néha az orra, de kicsire ugye nem adunk. Csöppentés megy orrba-fülbe, hogy ne legyen belőle fülprobléma, meg kapja a Nurofent, Béres cseppet, C vitamint, Echinacea teát, és délután majd a biztonság kedvéért melegítjük is neki a fülét. Ugyebár jobb félni...
Krisz egyébként nagyon örült, mikor beértünk a bölcsibe. Alig tudtam felöltöztetni, olyan izgalomban volt. Rózsa néni meg mondta, hogy tegnap a csajok, főleg Emma keresték, hiányolták Kristófot.

Most pedig mindjárt nekiállunk Kristóf szobáját kipakolni, ugyanis muszáj újraparkettázni. Izgi lesz. De hát ez van, mivel a parketta felpúposodott, és a világ minden kincséért sem akar visszamenni. Szerencsére olcsón megússzuk a bulit. Csak tudnánk, hogy mitől lett ez a szép púp. Tavaly volt, tehát már majdnem 1 éve, hogy Kristóf kiborult a kiskádból a fürdővízzel együtt, és ázott az egész szoba, szóval attól nem most kellett volna feljönnie a parkettának. Rejtély.

Anya pedig elkezdett visszaszámolni. Jövő hét közepétől újra dolgozom ugyanis. Legkedvesebb kolléganőm, Szilvi már el is látott infókkal (na jó, én kértem), csupa "jó hírrel", már látom előre "tiszta unalom" lesz ez a téli szezon is. :D Jajjj, de hiányzott már!! ;D Kb. mint üvegestótnak a hanyatt esés. Viszont senki nem tartott a fejemhez pisztolyt, hogy menjek vissza. Jobban mondva, de, azok a fránya anyagiak egy egész gépfegyver arzenállal fenyegettek.